De strafste Vlaamse kinderboeken van 2012 winnen een Boekenleeuw of Boekenpauw


bannerleeuwpauw4Bart Moeyaert heeft voor de 6de keer de Boekenleeuw gewonnen, voor Wie klopt daar?, een Sinterklaasboek met illustraties van Gerda Dendooven. Dit bijzondere boek wordt vast een nieuwe klassieker voor de komende eindejaarsperiodes!

Gerda Dendooven wint een Boekenwelp voor Takkenkind, een grappig-absurd verhaal met een ernstige ondertoon, dat kleuters én lezers van alle leeftijden kan aanspreken. Dendooven was recent te gast in de Paarse Zetel in bib Zuid. Je kan hier het interview (her)beluisteren met de  flamboyante schrijfster-illustratrice.

(Lees hier het juryverslag van de Boekenleeuw en de Boekenwelpen 2013.)

De Boekenpauw voor het mooist geïllustreerde boek gaat naar Tom Schamp voor Het leukste abc ter wereld, een verbluffend en fantasierijk kijk- en leesboek voor beginnende lezers, op tekst van Sylvia Vanden Heede.

Deze Boekenpluim kunnen we gerust een ‘Gents’ product noemen: Mijn oma is van peperkoek is een voorleesboek vol verrassende illustraties van Sabien Clement i.s.m. Evelien De Vlieger (tekst) en Leen Depooter (vormgeving), creatieve dames die alle drie in Gent wonen.

(Lees hier het juryverslag van de Boekenpauw en de Boekenpluimen 2013.)

Wil je de winnaars zien glunderen met bloemen, een presse-papier of een cheque, dan kan je het fotoverslag bekijken van de uitreiking op 6 april in Oostende.

Met de Boekenleeuw en de Boekenpauw – een initiatief van Boek.be – bekroont een professionele jury elk jaar het beste en het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek in Vlaanderen. De Boekenwelpen en – pluimen zijn eervolle vermeldingen in andere categorieën dan de winnaars van de Boekenleeuw en -pauw.

Wie de favorieten zijn van de jonge lezers zelf, dat weten we pas na het grote KJV-feest in Brugge op 12 mei. De KJV-juryleden van Bib Gent maakten alvast hun top 3 bekend op 2 maart. Deze 6 x 3 topboeken staan nu in de kijker in jeugdbib Zuid.

Myriam Verreycken, voor de jeugdbib

De strafste Vlaamse kinderboeken van 2012 winnen een Boekenleeuw of Boekenpauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s