Fototentoonstelling Special Olympics in Bib Brugse Poort (tot 12/05)


special olymicsDe Special Olympics, de Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen organiseren van woensdag 8 mei tot zaterdag 11 mei de jaarlijkse Special Olympics Nationale Spelen. Dit sportfeest biedt aan mensen met een verstandelijke beperking de kans om te trainen en te participeren aan wedstrijden aangepast op hun niveau.

Jaarlijks nemen meer dan 3.000 atleten deel aan de 19 verschillende sportdisciplines van dit vier dagen durende evenement. Om dit alles in goede banen te kunnen leiden, kan de organisatie rekenen op ongeveer duizend vrijwilligers per dag. Uiteraard krijgen zij ook de steun van 1.200 coaches en de familieleden van de atleten.

Naast de aangepaste competities op de geschikte sportsites in Gent worden ook een aantal andere initiatieven georganiseerd. De niet-sporters kunnen hun emoties uiten doormiddel van kunst. Deze kunstwerken worden dan tentoongesteld in verschillende kunstgalerijen in het centrum van Gent. Daarnaast is er ook een fakkelloop en kunnen de atleten hun gezondheidstoestand gratis laten onderzoeken.

De Special Olympics wil gelijke kansen creëren voor mensen met een beperking. Het uiteindelijke doel is om deze mensen meer zelfvertrouwen te geven, hen vrienden voor het leven te laten maken en er vooral voor te zorgen dat zij groeien op sociaal en persoonlijk vlak. Op die manier zullen zij actiever worden in de maatschappij en meer durven participeren.

Dit uitzonderlijke gebeuren kunnen wij uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom loopt er van 3 april tot 12 mei een fototentoonstelling in de Bib Brugse Poort. De reeks foto’s brengen de sportende atleten met een verstandelijke beperking in beeld en zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Fototentoonstelling Special Olympics in Bib Brugse Poort (tot 12/05)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s