Woensdag 20 maart: TUMULTINGENT, ook in Bib Zuid!


artworks-000041583816-46ocdd-t200x200Op 20 maart organiseren Urgent.fm en Tumult.fm hun eerste TUMULTINGENT.

Inspiratie halend bij Chambres des amis, Track, Glimps. Rencontres de Arles… wordt de stad Gent die avond bezet met creatief talent van divers pluimage. Jonge beeldende kunstenaars, film- en animatiemakers, muzikanten, geluidskunstenaars en fotografen krijgen die avond de kans om op een niet vanzelfsprekende plaats hun werk te tonen. Het publiek krijgt de kans om kunst op een onverwachte manier te ervaren. Eénmalig, want alles start in de namiddag en sluit zijn deuren weer diezelfde avond.

Op 20 maart – dat is morgen – infiltreert een dozijn jonge dichters uw bibliotheek. TUMULT! Wij willen u besluipen met volzinnen, overvallen met woorden, verrassen met ongehoorde poëzieparels. TUMULT! Wij willen u vriendelijk bekogelen met verzen. TUMULT! Wij zullen u gedichten toesmijten, gefluisterd, gewauweld of uitgebazuind. Wij zullen u verbazen.

Op 20 maart – dat is woensdag – bent u welkom, heel erg welkom, in uw bibliotheek. Wij willen u graag enkele woorden toegooien.

TUMULT! is ook u die luistert. U die volzinnen vangt en er hoogst eigen verbanden mee smeedt. U die verzen ontwijkt, die woorden transformeert, die gedichten invult met persoonlijke mijmeringen. U die voorgelezen woorden transformeert naar poëzie.

Op 20 maart – dat is morgen – willen wij vanuit de bibliotheek poëzie laten uitwaaien over heel Gent. Wilt u ons luisterend oor zijn? En als poëzie toch uw ding niet blijkt te zijn, wees dan welkom op de andere locaties van TumultinGent.

Concreet:
16u-19u. Poëtische interventies in de bib door Charlotte Van Den Broeck, Kila van der Starre, Salomé Mooij en Omfloerst.
19u-23u. Poëtisch podium in de inkomhal en uitlopers op het zuidplein met Dorien De Vylder, Bardt Jacques, Salomé Mooij en Omfloerst.

Woensdag 20 maart: TUMULTINGENT, ook in Bib Zuid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s