Joke Hermsen in de Paarse Zetel


Joke_Hermsen_04“De mens is altijd méér dan hij denkt te zijn” is een van Joke Hermsens meest geliefde uitspraken en typeert een veelzijdig auteur en filosofe die wat ons bezighoudt filosofisch tracht te duiden. Op 21 maart is ze te gast in De Paarse Zetel.

De Nederlandse schrijfster en filosofe publiceerde over filosofen en dichters als Ingeborg Bachmann, Hannah Arendt en Lou Andreas-Salomé. Ze schreef romans zoals De liefde dus (2008) over Belle Van Zuylen en Blindgangers (2012), over een vriendengroep die op middelbare leeftijd terugkijkt naar hun studententijd.

Met haar pleidooi om anders aan te kijken tegen het fenomeen tijd oogst ze in 2009 een even onverwacht als terecht succes. Stil de tijd. Pleidooi voor een langzame toekomst, een filosofisch onderbouwd betoog voor de innerlijke tijd van reflectie en creativiteit groeide uit tot een bestseller. Heel recent schreef ze het nawoord bij een nieuwe vertaling van Virginia Woolfs Mevrouw Dalloway en publiceerde ze een essay in de verzamelbundel De waarheid is een vrouw en andere hedendaagse mythes.

De schrijfster is een graag geziene gast in het Nederlandse lezingencircuit maar was in Vlaanderen nog zelden te horen en te zien. Het interview met Griet Pauwels binnen de reeks Paarse Zetellezingen, op donderdag 21 maart van 12u30 tot 13u15 is dus een unieke kans om meer te horen van deze auteur.

Johan Eeckhout, literatuurafdeling

Joke Hermsen in de Paarse Zetel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s