Ontwerpen ‘De bib van de toekomst!’ te zien in de Bib Zuid


IMG_0955In oktober organiseerden we de wedstrijd: ‘De bib van de toekomst’. Met dit bericht kondigen we de winnaar aan… Muzische leerThuis ‘De Toverberg’, op de voet gevolgd door ‘Henri D’Haese’.

De kinderen van het 3de en het 4de leerjaar van het Muzische leerThuis ‘De Toverberg’ besloten om in september mee te doen aan de grote wedstrijd, het ontwerpen van een droombibliotheek. Ze hebben hun inspiratie gehaald uit de werken van Joan Steiner, een auteur en illustrator van kinderboeken. Ook bezochten ze op de tentoonstelling Track de openluchtbibliotheek in de tuin van de Sint-Pietersabdij. Dit was eveneens een inspiratiebron voor hen. De kinderen zijn enthousiast aan het werk gegaan. Het resultaat zijn zelf ontworpen mini bibliotheken: een jungle bib, een paleis bib, een zee bib,… en dat alles om ter origineelst! Hun creatieve werken schitteren nu in de glazen kasten in bib Zuid.

De kinderen van de school ‘Henri D’Haese’ lieten hun inspiratie de vrije loop en ontwierpen een reusachtige bibliotheek. Met hun creatie tonen de kinderen hoe ze zich de toekomstige bibliotheek voorstellen. Ze hebben er zelfs een boekje aan toegevoegd waarin wordt beschreven hoe ze de toekomstige bib zien: robots die de verhalen voorlezen voor de kinderen, Smartpads die al het werk verrichten en QR codes op elk boek, dat is zeker een bib van de toekomst!

De kunstwerken van de kinderen zijn voor onze toekomstige bib ‘De Waalse Krook’ een echte inspiratiebron!
Wil je deze prachtige creaties ook bewonderen? Kom dan snel naar de bib en geef je ogen de kost!

De deelnemers brengen we deze week uiteraard nog persoonlijk op de hoogte! Foto’s kan je hier bekijken.

Ontwerpen ‘De bib van de toekomst!’ te zien in de Bib Zuid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s