Vertelfestival Brugse Poort (maart)


vertelfestival 2013Voor de achtste keer organiseert Brede School Brugse Poort (Buurtbibliotheek Brugse Poort, alle buurtscholen, kinderopvang en créches, vzw Jong en de spelotheek Speelvogel) voor alle kinderen van de Brugse Poort een fantastisch Vertelfestival. Dit minifestival, met als titel’ De Brugse Poort vertelt’, vindt plaats in maart en loopt samen met de jeugdboekenweek. Dit jaar is het thema ‘tijd’.

Op alle scholen wordt er verteld door ouders, oma’s en opa’s, leerkrachten… Daarnaast zijn een aantal fantastische auteurs (Joke van Leeuwen!) en vertellers-illustrators (Benjamin Leroy en Jaap Robben) en andere enthousiastelingen ( de Vertelf, theater Boutique, Productions & Zonen) uitgenodigd om ‘iets’ te komen vertellen. Maar ook alle eerder genoemde organisaties hebben zelf allerlei op het programma gezet.

Voor u volledig aangestoken door het vertelvirus op zoek gaat naar een programma met reservatieformulier…. Spijtig maar helaas. Tijdens het vertelfestival zijn de kinderen van de buurtscholen, jeugdorganisaties en kinderopvang de eregasten.  Alle activiteiten zijn dus voor, door en met hen ingevuld.

Maar laat het een troost zijn: zij zullen u thuis zeer uitgebreid en enthousiast navertellen wat u zoal moest missen:

  • Crèche de Palmboom en de Bron: Productions & zonen brengen een minivoorstelling in de leefgroep
  • K2+K3: theatervoorstelling ‘Scattiwahti ‘van de Kolonie (Bij de Vieze gasten) en de theater Boutique die langs komt in de klas
  • Eerste graad: Een tijdloos verhaal in de  Buurtbibliotheek. De Vertelf brengt haar accordeonspeler en een magische lantaarn mee.
  • Tweede graad: Jaap Robben en Benjamin Leroy brengen de voorstelling ‘De zuurtjes’ (zaal Bij de  Vieze Gasten)
  • Derde Graad: Joke Van Leeuwen komt op bezoek in de zaal van Jenaplanschool de Feniks. De leeftijdsgenootjes van de buurtscholen zijn mee uitgenodigd.
  • Kinderdagverblijven en vzw Jong: de voorbije maanden schreven de kinderen samen aan een doorgeefverhaal. Wij organiseren een maffe boekpresentatie in de zaal van Jenaplanschool de Feniks voor alle jonge auteurs (ism theaterboutique)

Wie toch nog iets wil meepikken, die kan terecht bij De Vieze Gasten voor deze voorstelling.

Vertelfestival Brugse Poort (maart)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s