Write now!


write nowIn de schaduw van literaire prijsreuzen als ‘De Gouden Boekenuil’ heb je tal van literaire wedstrijden voor wie zijn eerste stappen naar eeuwige literaire roem zet. Ben je creatief met woorden? Check dan zeker eens Write Now! Dat is een van de grootste schrijfwedstrijden voor jongeren, die zowel een podium als een opstapje naar uitgeverijen biedt. Je kunt zowel een verhaal, theaterstuk, rap of gedicht opsturen. Alles is mogelijk. Voor creatievelingen tussen 15 en 24 jaar. Deadline is 1 april en het volledige reglement vind je hier.

Uit het uitgebreide aanbod pikken we er ook nog even deze uit:

Om op de hoogte te blijven van nieuwe wedstrijden hou je best de site van Creatief Schrijven  in de gaten.

Als je nog wat tips wilt om je schrijfsels in goede banen te leiden zijn volgende workshops misschien wel iets voor jou:

  • Poetry Bootcamp: van 2 tot 3 maart biedt dichter Stijn Vranken zijn poëtisch inzicht in deze bootcamp  “zodat je teksten nog meer ronken, suizen en gonzen totdat ze luid te bezichtigen zijn in heel Gent.”  Vanaf 16 jaar. Meer info op jeugd & poezie
  • Theatermonologen: een workshop door Wisper waarbij je in drie lessen in Gent toewerkt naar een monoloog of een vertelling in de ik-vorm. “Hoe zorg je ervoor dat je tekst aankomt bij het publiek, dat je woorden blijven boeien? En vooral … dat je niet verdrinkt in oeverloos geleuter!” Doelgroep: acteurs die willen schrijven en schrijvers die speelbaar willen zijn.
  •  Van 6 tot 20 maart kun je bij diezelfde Wisper ook terecht voor een inleidende cursus ‘Prozaschrijven: een kennismaking’.  “We beginnen bij het begin: waar vind je inspiratie? We scherpen onze creativiteit aan, en gaan er mee aan de slag. Daarna storten we ons op specifieke schrijversvaardigheden: observeren, verwoorden, creëren, kijken door andermans ogen, spreken met andermans tong en nog veel meer!”

In de bib kan je natuurlijk ook terecht voor literatuur boordevol tips om al die prijzen in de wacht te slepen. Zowel in de jeugdafdeling als op de taal- en literatuurafdeling vind je momenteel een standje met info over een aantal van deze wedstrijden en een selectie boeken over creatief schrijven, zoals  ‘Hoe schrijf ik een succesroman’, ‘Schrijven doe je zo’, ‘Het geheim van het schrijven : tien schrijvers over hun vak’, ‘Dichten doe je zo : poëtische technieken en hoe ze te gebruiken’, ‘Song- en liedteksten schrijven : van cabaret tot rock’, …
In onze catalogus eenvoudig terug te vinden door ‘Creatief schrijven’ in te tikken.

Alvast veel succes!

De Taal- & literatuurafdeling en de Jeugdafdeling

Write now!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s