Istanbul Ekspres 2013


istanbulekspres (1)De Centrale en Kunstencentrum Vooruit organiseren van 7 tot en met 16 februari 2013 het stadsfestival Istanbul Ekspres.

De Turkse hoofdstad Istanbul heeft raakpunten met de oosterse en westerse wereld. In deze metropool bestaat het hypermoderne naast het traditionele leven.

De twee Gentse cultuurhuizen werken voor de vierde keer samen en bieden een gevarieerd concert- en filmprogramma aangevuld met een fototentoonstelling en Turkse gastronomie.

De beelden voor de kalender in de Istanbul Ekspresbrochure werden naar aanleiding van dit festival door Filip Erkens gemaakt. De fotoreeks ‘de klank van de stad…// Sehrin sesi…’ wordt in de Centrale geprojecteerd en tentoongesteld. Autoportret en Het geheugen van de 20ste eeuw zijn voorbeelden van vroeger werk van Filip Erkens.
Ook de Turkse fotografen Necmi Tüfekci en Mustafa Tartar stellen tentoon in de Centrale. Eind januari 2013 vertrokken ze naar Istanbul om daar ter plaatse de muziekscène in beelden vast te leggen.
Voor een fotoselectie van Filip Erkens en Necmi Tüfecki kan je terecht in de muziekafdeling van bib Zuid.

De diversiteit en dualiteit van de kosmopolitische Istanbul vind je ook terug in het muzikale leven van Istanbul. De themastand van de muziekafdeling in bib Zuid brengt de diverse genres Turkse muziek samen. In de literatuurafdeling vind je een bonte selectie romans en verhalen over Istanbul.

De eerste vier dagen is het festival te gast in het intercultureel centrum De Centrale met Turkse pop, alternatieve rock, volksmuziek en een optreden met Turkse tango.
Voor het tweede deel van het festival verhuist Istanbul Ekspres met een veelzijdig muzikaal aanbod naar De Vooruit op 15 en 16 februari 2013. Muzikanten van België en Nederland worden gekoppeld aan Turkse artiesten.

Volledig programma : intercultureel centrum De Centrale / Kunstencentrum Vooruit

Philippe Paelinck

Istanbul Ekspres 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s