Spiritualiteit en stilte


spiritualiteitWat gelooft u ?

Een themastand op de tweede verdieping in de bib aan het Zuid over spiritualiteit en stilte brengt meer duidelijkheid.

Spiritualiteit is een vlag die vele ladingen dekt zoals: meditatie, stilte, en tenslotte mindfulness als nieuwkomer.
Met het einde van de ”grote verhalen”  en de opgang van het “postmodernisme” met zijn klemtoon op het persoonlijke staat de spirituele beleving meer dan ooit centraal in de zoektocht naar individuele zingeving. Spiritualiteit, stilte en pelgrimeren zijn nu de tegenvoeters van lawaai en multitasking.

Volgens William Bloom heeft moderne spiritualiteit  te maken met verbinding, reflectie en de integratie van dienstbaarheid in het dagelijkse leven. Eigentijdse spiritualiteit is divers en put uit verschillende stromingen en religies m.a.w. : Eckhart Tolle, zen en Teresa van Avila broederlijk naast elkaar.

Een uitvoerige omschrijving van godsdienstige spiritualiteit lees je in de klassieker handboek spiritualiteit van Kees Waaijman.
Door bewustwording over de essentie waar we mee bezig zijn verhoog je de kracht van je spirituele intelligentie aldus Brian Draper. De filosoof Leo Apostel ontwikkelde zijn atheïstische spiritualiteit.

Dat ook verlichte managers openstaan voor een nieuwe wind met meer aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid bewijst het boek manager ontmoet monnik : gesprekken over geld en geweten van Anselm Grün.

Spiritualiteit en stilte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s