Football for dummies


footballfordummiesOp 3 februari 2013 is het weer zover. Voor de 47ste keer wordt dé hoogmis van het American Football gespeeld: de Super Bowl. Dit jaar strijden The Baltimore Ravens (kampioen van de American Football Conference) en San Francisco 49ers (kampioen van de National Football Conference) om de gegeerde Vince Lombardi-trofee.
Hier in Europa kunnen we ons moeilijk voorstellen wat dit evenement voor de Amerikanen betekent en staan we vol verwondering te kijken naar de collectieve gekte die hen besmet heeft. Niet voor niets spreekt men er van de Super Bowl Week en wordt de dag van de finale voor velen als de officieuze nationale feestdag beschouwd. Met méér dan 110 miljoen kijkers is het één van de meest bekeken spektakels en pakt de halftimeshow ieder jaar uit met een wereldster, nu Beyoncé. We weten meteen ook waarom er geen (Amerikaanse) kat in het WK-veldrijden (óók op 03/02/13) zal geïnteresseerd zijn.
Als de Super Bowl hier dan toch bij het grote publiek een belletje doet rinkelen dan zal daar ongetwijfeld de nipplegate affaire voor iets tussen zitten. In 2004 hadden Janet Jackson en Justin Timberlake dat uitpakken net iets te letterlijk genomen…
Tegenwoordig kan de match ook rechtstreeks gevolgd worden op Europese zenders of via livestream op internet. Wil je zelf ook ten volle genieten van de sportieve kant van het spektakel en niet alleen van de show, dan kan je vanaf vandaag het boek ”Football for dummies” lenen in de bibliotheek. Spelregels en tactiek hebben vanaf nu voor jou geen geheimen meer!

Dirk Bruneel
Collectie sport

Football for dummies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s