Meer leuke workshops en voorleesuurtjes in de Bib!


poëtisch kapsalonDonderdag 3 januari strijkt Kip van Troje voor een laatste keer neer in onze jeugdafdeling, ze verwent er alle kinderen in haar poëtisch kapsalon. Tussen 14.30u en 16.30u geeft ze elke speelvogel een gek, grappig, eigenaardig of donzig kapsel. Pluimen, draadjes, kralen, bloemen en alle kleuren van de regenboog komen in het haar terecht. Ook bij stoere jongens!

De kappers zijn niet enkel haarartiesten, het zijn ook kakelende babbelaars. Van wachtrij tot klant: iedereen krijgt gedichten te horen, zingt mee met de staartjes-rap, luistert naar verhaaltjes… Mis deze knotsgekke én gratis activiteit niet!

Vanaf zaterdag 5 januari breidt Kids@BibGent haar aanbod uit:

– kinderen van 3 tot 6 jaar zijn welkom in het Amfitheater voor de voorleessessie, van 10.30u tot 11.15u
– kinderen van 6 tot 9 jaar gaan actief aan de slag in de workshop ‘De Gebroeders Lumière’. Van 13.30u tot 16.30u neemt vzw zZmogh je mee in de tijd en maken we kennis met de eerste film. Maak ook je eigen film door zelfgemaakte knipsels in een schimmenspel tot leven te brengen. Gratis en doorlopend in de jeugdbib.

Noteer alvast de volgende Kids@BibGent: zaterdag 2 februari, 2 maart, 6 april en 4 mei 2013. Om het makkelijk te houden bieden we telkens hetzelfde recept aan, programma wordt later bekendgemaakt:

– 10.30u tot 11.15u voorleessessie voor 3 tot 6 jarigen
–  14u tot 16u workshops van zZmogh voor 6 tot 9 jarigen

Alle activiteiten vinden plaats in de hoofdbib Zuid, zijn gratis maar inschrijven voor de workshops in de namiddag is noodzakelijk: bibliotheek@gent.be of 09/266.70.04 (jeugdbib).

Tot binnenkort!

Jeugdafdeling Bibliotheek Zuid

Meer leuke workshops en voorleesuurtjes in de Bib!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s