Om dementie nooit te vergeten…


Nog tot 21 december staat dementie centraal bij StuBru tijdens de actie Music for Life 2013. Ook in de bib kan je terecht om dementie nooit te vergeten.

Er verschijnen steeds meer romans en verhalen rond het thema dementie: na Bernlef’s overbekende Hersenschimmen verschenen recent het aangrijpende Sprakeloos, van Tom Lanoye, Gestameld liedboek van Erwin Mortier, De oude koning in zijn rijk van de Oostenrijkse schrijver Arno Geiger en vele andere titels.

Informatie rond de problematiek van dementie vind je in talloze non-fictie boeken, artikels e.d., waaronder de recent  verschenen bundel Verdwaald in het geheugenpaleis en het boek Vergeten kracht, die onlangs werden gepresenteerd tijdens het ‘I-Brain & Ageing – festival over uw rijpend brein’ op de Wetenschapsdag in De Bijloke.

Ook bij de dvd’s kan je speelfilms rond dementie vinden, zoals Pauline en Paulette of Away from her.

Voor de kinderen zijn er lees- en kijkboekjes over opa’s met gaatjes en oma’s met de vergeetziekte en andere eigenaardigheden.

En tenslotte kan de muziekcollectie in bib Zuid en de 14 buurtbibliotheken je inspireren voor jouw ‘Song for life’ of vind je er de Songs for life die bekende en minder bekende luisteraars inzenden bij Stubru.

Myriam Verreycken, voor collectie & informatie

Om dementie nooit te vergeten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s