Glimps Festival 2012


post-glimps1De tweede editie van Glimps Festival vindt plaats op 14 en 15 december 2012. Glimps is een internationaal muziekfestival met 13 podia op 12 verschillende locaties in de Gentse binnenstad.
77 Europese groepen uit vooral de rock- en popmuziekscene geven een concert van ongeveer 40 minuten. Ook jazz komt aan bod. De bibliotheek maakte een keuzelijst.

Het festival wil vooral de aandacht vestigen op talent uit regio’s waarvoor in de reguliere media en in de programmatie van clubs en festivals nauwelijks of geen aandacht is. Muziekliefhebbers kunnen samen met Europese muziekprofessionals en journalisten nieuwe opkomende Europese groepen ontdekken.

Het internationale showcasefestival wordt georganiseerd door Democrazy, Gent Jazz Festival, Keremos, Rock’O Co en Vooruit en kadert in het Ghent- Unesco Creative City of Music project.

Gentse groepen zijn De Beren Gieren, Douglas Firs, Oscar & the Wolf, An Pierlé, Mary &  Me, Raketkanon, Tomàn, Black Heart Rebellion, Imaginary Family en Ian Clement, het soloproject van de zanger van de rockgroep Wallace Vanborn.

De volledige line up vind je op de programmapagina.

Philippe Paelinck

Glimps Festival 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s