Theaterduizendpoot Johan Heldenbergh in de Paarse zetel (bib Zuid 22/11)


Op donderdag 22 november interviewt Griet Pauwels acteur, theatermaker en filmregisseur Johan Heldenbergh in de Paarse zetel van 12.30u tot 13.15u (Achilles Musschezaal). Gratis toegang, deuren dicht om 12.30u of zodra volzet, geen reservering.

Johan Heldenbergh studeerde aan Studio Herman Teirlinck, speelde bij Theater Zuidpool (Oom Wanja, Brittanicus), in het spraakmakende Ten oorlog (Blauwe Maandag Cie) en in Allemaal indiaan (Arne Sierens en Alain Platel). Met zijn succesvolle monoloog Massis, the musical reisde hij het land af. Sinds 2006 is hij samen met Arne Sierens de drijvende kracht van Compagnie Cecilia. Daar creëerde hij The Broken Circle Breakdown … , nu succesvol verfilmd door Felix Van Groeningen. In 2011 maakte hij samen met Titus De Voogdt het acrobatische Vorst-Forest en speelde hij in De Pijnders (tekst en regie van Arne Sierens).

Ondertussen verscheen Heldenbergh in films als Aanrijding in Moscou en De helaasheid der dingen. Samen met zijn dorpsgenoten draaide hij zelf Schellebelle 1919. Hij vertolkte ook de meest uiteenlopende rollen in diverse tv-series, van Ons geluk (1995) tot De Ronde (2011).

Dit najaar brengt NTGent zijn nieuwste stuk Giovanni, over het verlies van een ‘heldenkind’. Een interview met een gedreven man.

Meer Paarse zetellezingen in de bib: 13 december : historicus Fik Meijer
De voorbije Paarse zetellezingen op  podcast , foto’s op Flickr.

Theaterduizendpoot Johan Heldenbergh in de Paarse zetel (bib Zuid 22/11)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s