Kopergietery met gebroken dromen in bib Zuid (expo tot 10/12, dans op 24/11)


Nog tot 10 december palmt Kopergietery de bib van Gent in! In de inkomhal van de bib aan het Zuid presenteert dit theaterhuis een kleine maar fijne tentoonstelling over zijn werking. Neem zeker eens een kijkje, en wanneer je er dan toch bent: pen er je grootste droom neer! Wie weet belandt deze in de muzikale voorstelling ‘Gebroken dromen’ (juni 2013).

Dansen in de bib (za.24 nov)

Daarnaast zullen twaalf jongeren van de Ateliers Kopergietery de bib bezetten met een aantal dansinterventies. De jongeren observeerden bezoekers, personeel en de architectuur van de bib en ontwikkelden vervolgens een geheel eigen danstaal vanuit en met boeken. Met het idee ‘gebroken dromen’ als vertrekpunt creëren ze met lijven en boeken een surrealistisch wereldje in de bib.

Dit bijzondere toonmoment vindt plaats op zaterdag 24 november in de bib aan het Zuid. Afspraak om 13u in de inkomhal. Gratis en zonder reserveringen.

Voor groot en klein, die de bib op een ander manier willen ontdekken!

Luisteren tijdens de voorleesweek (19-24 nov)

Speciaal voor de Voorleesweek laat Kopergietery je 5 theaterteksten/fragmenten beluisteren, die door acteurs zijn ingesproken. Verspreid over de bibliotheek – inkomhal, themazaal/krantenbrug, jeugdbib, literatuurafdeling – staan 5 oude hutkoffers met een luisterbandje en een koptelefoon.  De luisterfragmenten zijn bedoeld voor jongeren en voor volwassenen.

Kopergietery met gebroken dromen in bib Zuid (expo tot 10/12, dans op 24/11)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s