Studium Generale: ‘Digitaal is het nieuwe normaal’ door Peter Hinssen


In het kader van  de Studium Generale Najaarslezingen aan de Hogeschool Gent analyseert ondernemer en lesgever Peter Hinssen op woensdag 24 oktober aan de hand van zijn boek Digitaal is het nieuwe normaal : de revolutie is begonnen de invloed van de digitalisering in ons dagelijks leven.
Zo achterhaalt hij in onze woordkeuze of we ons hebben aangepast aan de realiteit van de digitalisering of ‘het nieuwe normaal’.  Zeg niet meer ‘digitale’ camera, maar gewoon camera, want anders staat uw reputatie van ‘mee zijn met de tijd’ op het spel en bent u niet ‘normaal’.  Het adjectief ‘digitaal’ is nutteloos geworden en het analoge is bijna een nostalgisch verzamelobject geworden.
Maar dat is nog het minste van alles, want in een maatschappij waarin alles ‘transparant’ wordt door Facebook en Twitter, staat onze privacy onder druk. Nochtans  staan we nog maar aan de vooravond van een nieuwe fase in onze digitale reis. In zijn boek zegt hij duidelijk dat we ons nu in een overgangsfase bevinden.

In de hoofdbib aan het Zuid  staat er in de afdeling non-fiction (2de verdieping) een themastand opgesteld rond de digitale media en hun impact op onze privacy.

Afspraak dus op 24 oktober om 20u in de zaal Karel Miry van het Conservatorium, Hoogpoort 64 te 9000 Gent

Studium Generale: ‘Digitaal is het nieuwe normaal’ door Peter Hinssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s