‘Stars and stripes’: de Amerikaanse presidentsverkiezingen


Op 6 november 2012 zijn in de VS alle blikken op 2 politici gericht: de huidige president Barack Obama en zijn uitdager Mitt Romney. Beide kandidaten spannen zich tot het uiterste in om op de valreep al die onbesliste kiezers voor zich te winnen. Bovendien is op basis van demografische evoluties het aantal kiesmannen in enkele staten, die de president moeten aanwijzen, gewijzigd. In de tv debatten is het laatste woord nog niet gezegd, zodat de uitslag zeer onvoorspelbaar blijft.

Maar er is meer: tijdens de verkiezingshows ‘glitterden’ ook Amerika’s  stijlvolle( first) ladies en stal ex-president Bill Clinton nog even de show.

Over Obama zijn er al vele Nederlandstalige biografieën verschenen, maar over de relatief onbekende Romney, is er nog geen titel verschenen. Wel weten we dat hij zakenman en mormoon is.

Naar aanleiding van deze verkiezingen is er een themastand opgesteld in de bib aan het Zuid op de non-fiction afdeling van de tweede verdieping.
Extra informatie vind je ook in tijdschriftartikels, raadpleegbaar via onze catalogus, of krantenartikels in de digitale databank Mediargus in de hoofdbib.

‘Stars and stripes’: de Amerikaanse presidentsverkiezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s