‘Sint-Denijs-Westrem en de paardensport’ in Bib Sint-Denijs (20-28/10)


Paardenwedrennen op het Sint-Denijsplein, wie had dat gedacht? En toch: van 1838 tot 1948 (behalve tijdens de oorlogsjaren) renden de paarden naar lieve lust in Sint-Denijs-Westrem. Gedurende 3 dagen bruiste de gemeente en viel er vanalles te beleven: volkspelen, optredens van muziekmaatschappijen en tot slot een heus vuurwerk. Deze hippische feesten werden een ontmoetingsplaats voor ‘le tout Gand’ en jawel, een voorloper van de Gentse Feesten.

Wie graag kennismaakt met deze boeiende wereld van het paard is welkom op de  tentoonstelling in Bib Sint-Denijs-Westrem. Ook de paardensport vandaag komt uitgebreid aan bod met een bijdrage van Manège De Hoefslag. De tentoonstelling kadert in het programma van de Borluutkermis.

De tentoonstelling opent de deuren op vrijdag 19 oktober om 20 uur in de bib en is te bezichtigen van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober (tijdens het weekend: van 10 tot 12 en van 15 tot 18 uur, op weekdagen: tijdens de openingsuren van de bibliotheek)

De tentoonstelling is een samenwerking van Heemkring Scheldeveld , de Vrienden van de bibliotheek, Dekenij Borluut, Manège De Hoefslag en de Bibliotheek Gent.

‘Sint-Denijs-Westrem en de paardensport’ in Bib Sint-Denijs (20-28/10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s