Toekomst@Bib Gent: Kabinet Egidius op de literatuurafdeling


Als ze niet optreden als het huisorkest van het literaire evenement Loftuiten varen podiumdichter Bardthesque Jaques en pianist Ben Schockaert van Kabinet Egidius onder de naam  Ten Adem. Voor de Toekomstdag op 20 oktober grijpen ze terug naar het materiaal dat ze de voorbije maanden voor Loftuiten brachten.

Hoe ze met literair werk aan de slag gaan, vertrouwde Bardthesque Jacques ons toe via mail: ‘Je zou kunnen zeggen dat we met Kabinet Egidius (huisband van Loftuiten) aan assemblagepoëzie doen. Eerst ga ik shoppen in het oeuvre van een bepaalde auteur en met al die delen smeed ik dan nieuwe, samenhangende teksten met als bedoeling om de stem van de auteur zoveel mogelijk tot uiting te laten komen. Tijdens repetities gaan we vervolgens met dat materiaal aan de slag en maken er nummers mee. Je kunt het wat vergelijken met een beeldhouwer die stukken uit verschillende sculpturen van pakweg Rodin gebruikt om er een autonoom beeld mee te construeren. Zoiets, maar dan met poëzie, én muziek.’

Voor hun performance putten ze o.a. uit werk van Simon Vinkenoog (Vinkenoog verzameld : gedichten 1948-2008), Cyrano de Bergerac (De andere wereld, of De staten en de rijken van de maan), Eddy van Vliet (Verzamelde gedichten), Marcel van Maele (Neem plechtig uw hoofd af ! Dank u), Ischa Meijer (Een jongetje dat alles goed zou maken) en Robinson Jeffers (The beginning and the end and other poems).

Kabinet Egidius is op zaterdag 20 oktober te gast op de 4de verdieping van Bib Zuid. Er zijn twee sessies: om 11u30 en om 15u.

Toekomst@Bib Gent: Kabinet Egidius op de literatuurafdeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s