Normaal!? Waar is de norm?


Ook dit academiejaar organiseert de Hogeschool Gent de lezingenreeks Studium Generale, ‘een forum voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap’. Het thema van de 10 lezingen en debatten is ‘normaliteit’. Waar ligt de scheidingslijn tussen normaal en abnormaal? Hoe gaan we om met de verschuivingen binnen de bestaande normen?

Deze vragen worden voorgelegd aan sprekers uit verschillende disciplines. Op 10 oktober wordt de openingslezing gehouden door beeldend kunstenaar en auteur Charlotte Mutsaers.

Andere namen op het programma zijn Peter Hinssen (auteur van ‘Digitaal is het nieuwe normaal’), psychiater Dirk De Wachter, klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele, medisch ethicus Maartje Schermer, uroloog Piet Hoebeke, auteur Kristien Hemmerechts, econoom Paul De Grauwe, psycholoog Stijn Vanheule, Patrick Allegaert en Bart Marius van het museum Dr. Guislain.

De reeks eindigt met een groot mediadebat over de verantwoordelijkheid voor de verspectacularisering onder de titel: ‘De media heeft het (weer) gedaan!?’

De lezingen zijn gratis. Iedereen is welkom in zaal Karel Miry van het Conservatorium, Hoogpoort 64 te 9000 Gent.

De bibliotheek sluit erbij aan met boekenstands in Bib Zuid.

Normaal!? Waar is de norm?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s