Betere boek


Met een originele actie op de Gentse cultuurmarkt kondigde Het Betere Boek haar literair festival aan dat op 6 oktober zowel in het Liberaal Archief als in en rond het Geuzenhuis plaats vindt.
Op beide locaties wordt uitgepakt met een stevig gevarieerd programma met nadruk op het “betere” Nederlandstalige literaire boek en non-fictieboeken over  actuele thema’s.  Auteurs worden geïnterviewd, gaan in debat of lezen voor.  In het rijtje fictie-auteurs herkennen we vaste waarden als Herman Brusselmans, Tom Lanoye, Peter Terrin, Ann De Craemer en  Koen Peeters.  Uit de wetenschappelijke wereld komen  spraakmakende auteurs als Jean Paul Van Bendeghem, Paul Cliteur en Paul Verhaeghe.  Met de uitreiking van de debuutprijs De Bronzen Uil op het programma interviewt Friedl’ Lesage de genomineerden. Een mooie kans om in een klap kennis te maken met  de nieuwe namen Bouke Billiet, Murat Isik, Roderik Six, Rudy Schellaert, Ineke Vander Aa, Christophe Van Gerrewey Johan Fretz , Marnix Peeters , Stephan Ter Borg en Carlijn Vis. Eén van hen maakt kans om met De Bronzen Uil 2012 in de voetsporen te treden van de vorige winnaar Jan Vantoortelboom.

Het festival grijpt ook de laatste dagen van het Louis Paul Boon-jaar aan om met Gentse Boonkenners terug te blikken op de Vooruitjaren van Louis Paul Boon.  Ook  anderen als Jan Van Riet en Robbe De Hert hebben het  over hun band met hem, ze worden geïnterviewd door Kathy de Nève , auteur van het meest recente Boonboek “Opgespaarde zinnen”. Ook Jo Boon komt langs. Het Boonluik sluit af met een gesprek tussen  Etienne Vermeersch en Kris Humbeeck over “De Kapellekensbaan” en “Het Geuzenboek”.

Ook de poëzie krijgt een plaats: de dichters Michaël Vandebril, Delphine Lecompte, Charles Ducal en David Troch worden geïnterviewd door Johan De Boose in afwisseling met een muzikale opvoering van  “Eens”, een vier-strofisch gedicht van Louis Paul Boon

Verder stelt organisator Het Willemsfonds enkele nieuwe publicaties voor, kan je voor aankopen terecht bij stands van het Poëziecentrum en Standaard Boekhandel en  kan je in de Blauwe Zaal bewonderend kijken naar een greep uit Boons Fenomenale Feminateek.  En ook de Stedelijke Openbare Bibliotheek heeft er een stand en zet de komende dagen de deelnemende auteurs op de literatuurafdeling in de kijker.

Literatuurafdeling Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent

Betere boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s