Ozo heppie!!!


Precies op haar 60ste verjaardag krijgt schrijfster en illustrator Joke van Leeuwen te horen dat ze de Constantijn Huygensprijs krijgt voor haar hele oeuvre, dat omvangrijk én veelzijdig is! Naast haar boeken (romans en poëzie) voor kinderen én volwassenen (want die schrijft ze ook!) staat Joke van Leeuwen ook vaak op de planken als performer.

In al die verschijningsvormen klinkt haar unieke stem door: die van iemand die de werkelijkheid altijd van een andere kant bekijkt en daarbij jongleert met taal.

Joke maakt ook altijd zelf de illustraties bij haar verhalen. Zij maakt geen plaatjes bij verhalen, maar de tekeningen – waarin van alles te ontdekken valt – vertellen het verhaal verder. Ze vormen één geheel.

Haar verhalen en illustraties zijn vaak spitsvondig en bevatten milde maatschappijkritiek. Veel van haar boekfiguren zijn een beetje eigenwijze buitenbeentjes (Deesje, Bobbel, Kukel, …), die met humor de wereld bekijken.

Eén van haar bekendste boeken Iep werd verfilmd in 2010. Ze schreef ook informatieve boeken als Waarom een buitenboordmotor eenzaam is en Een halve hond heel denken, gedichtenbundels als Ozo heppie en Alles nieuw. Voor heel wat boeken kreeg zij eerder al talrijke bekroningen.

Een boek van Joke Van Leeuwen is telkens weer een verrassende en boeiende ontdekking zowel voor kinderen als volwassenen! Ik kijk altijd met plezier uit naar het volgende …

Tine Van den Bossche

Ozo heppie!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s