LAATSTE WEEK! Johan Daisne in beeld (t.e.m. za.27/10) – Interactief luik VERLENGD (t.e.m. za.3/11)


Johan Daisne, bekend als schrijver van o.m. De trein der traagheid, was Gentenaar, filmkenner en directeur van de bibliotheek (1945-1977). Bezoek de tentoonstelling in bib Zuid en maak kans op een duo-ticket voor de film ‘Plein soleil’ (Filmfestival Gent).

Acht panelen en een interactieve presentatie laten je alle facetten van Daisne ontdekken, zoals zijn werk, de link met Gent, met de film en met de bibliotheek.

De presentatie op multitouch scherm bevat een schat aan unieke archiefbeelden en -documenten. Heel wat Gentenaars zullen met plezier herinneringen ophalen aan de vroegere bibliotheek en het Gentse culturele leven, filmliefhebbers zullen met verbazing de rol van Daisne voor de film ontdekken en de Daisne-lezer kan zijn werk (her)ontdekken en (beter) begrijpen in de context van die tijd.

Wedstrijd
Win een duo-filmticket voor de voorstelling van Plein soleil (1950, regie René Clément, gebaseerd op The talented Mr Ripley, met Alain Delon en Anouk Aimée, Engels ondertiteld) op 11 oktober om 20u, Kinepolis zaal 5.
Beantwoord volgende vraag: ‘Wat is de link tussen Daisne en Hitchcock’ via het antwoordformulier in de inkomhal van de bibliotheek of via mail bibliotheek@gent.be, deze blog, Facebook of Twitter.
Trekking op maandag 1 oktober. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

De link tussen Daisne en Hitchcock: De man die zijn haar kort liet knippen verscheen in het Spaans onder de titel Vertigo, de titel van een film van Hitchcock. Het boek is te zien in de tentoonstelling en in de presentatie op touchscreen.
15 winnaars kregen een duo-ticket om de voorstelling van Plein soleil bij te wonen, met een interessante introductie door programmator Patrick Duynslaegher, in aanwezigheid van de zoon, familie en vrienden van Johan Daisne. Patrick Duynslaegher beloofde voor een volgende editie een echte Daisne-verfilming, wellicht Un soir un train.

Met dank aan AMVC Letterenhuis, Poëziecentrum, Stadsarchief, Boekentoren, Walter Provo, Departement Cultuur en Sport, IBBT, Filmfestival, Claerhout en Tinkertouch.

LAATSTE WEEK! Johan Daisne in beeld (t.e.m. za.27/10) – Interactief luik VERLENGD (t.e.m. za.3/11)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s