Vergeten kracht: project rond kunst en dementie in WZC Heiveld


21 september is Wereld Alzheimerdag. In het woonzorgcentrum Het Heiveld is op woensdag 19 september het boek met dvd Vergeten kracht: welkom in mijn hoofd voorgesteld. Boek en documentaire tonen hoe het is in het hoofd van een persoon met dementie en wat we met die informatie kunnen doen voor een beter begrip en en een betere communicatie. Het werd een positief boek over dementie, kunst en intergenerationaliteit.

In het project ‘Vergeten kracht’ – het vervolg op Vergeten schoonheid – haalden kunstenaar Bert Vervaet en KASK-studenten via kunst de identiteit en de gevoelens van bewoners met dementie weer naar boven. Sommige bewoners tekenden of schilderden hun gevoelens, hun almaar vager wordende herinneringen. Anderen vonden rust in de muziek, de dans, het woord. Verloren gewaande herinneringen, passies en talenten werden zo weer levend.

Deze uitgave rond kunst en dementie is het resultaat van een jarenlange samenwerking binnen het woonzorgcentrum (wzc) Het Heiveld, tussen personeelsleden, vrijwilligers, familieleden, kunstenaars, studenten en bewoners met dementie, met de steun van de Koning Boudewijnstichting. Boek en dvd zijn bruikbaar in woonzorgcentra, in de thuiszorg, bij vormingsinitiatieven of in scholen voor zorgberoepen. Tegelijk bieden ze een houvast voor de familie van personen met dementie. Te koop in wzc Het Heiveld voor 25 euro of te lenen in de bib.

Meer informatie, literatuur en films over dementie en de ziekte van Alzheimer vind je hier.

Vergeten kracht: project rond kunst en dementie in WZC Heiveld

2 gedachtes over “Vergeten kracht: project rond kunst en dementie in WZC Heiveld

  1. We moeten meer bewust worden van de emotionele aksamadera. Ze realiseren zich niet dat ze zijn onze troeven. Er moet voor die we hebben. We sacetanatai kunnen hun leven meer anandamukhara

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s