David Grossman stelt nieuw boek voor


Het bericht krijgen dat je kind overleden is, het is de ergste nachtmerrie van elke ouder. Het overkwam de Israëlische schrijver David Grossman en zijn vrouw in 2006. Hun zoon Uri sneuvelde in de oorlog tegen Libanon.

In zijn pas verschenen roman ‘Uit de tijd vallen : een verhaal in stemmen’ schrijft David Grossman over de pijn en het verdriet bij het verlies van een kind. Het hoofdpersonage wil zijn overleden zoon nog één keer zien. Hij vertrekt op tocht in cirkels steeds verder weg. Hij wil het vreselijke bericht ontlopen door de tijd te snel af te zijn. Op zijn tocht krijgt hij het gezelschap van een hele groep ouders die hetzelfde rouwproces doormaken. Ze slagen er niet in hun overleden kinderen terug te halen vanuit de dood. Om verder te kunnen met hun leven, zullen ze hen moeten loslaten.

David Grossman is een meesterlijke verteller die het ontroerende verhaal vertelt in een poëtische taal. Hij is ook de auteur van ‘De grammatica van het gevoel’, ‘Jij bent mijn mes’ en ‘Een vrouw op de vlucht voor een bericht’. Binnen enkele weken komt  ‘Nono, het Zigzag Kind’, een Nederlandstalige familiefilm gebaseerd op Grossmans roman ‘Het zigzagkind’, in de filmzalen.

Op zondag 9 september om 20 u is David Grossman te gast in Vooruit. Journaliste Ruth Joos interviewt hem, Els Dottermans en Han Kerckhoffs lezen voor uit ‘Uit de tijd vallen’. De boekvoorstelling zelf wordt live gestreamd op de website van Vooruit, en via hun facebookpagina.

Marie Josephe Malfeyt, Literatuurafdeling

David Grossman stelt nieuw boek voor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s