Drie topauteurs begin september te zien en te horen in Vooruit


Het literaire najaar schiet de eerste week van september al meteen uit de startblokken met de komst van 3 topauteurs binnen één week in de Gentse Vooruit: Ruiz Zafon, Mak en Grossman.

Op 5 september kan je er terecht voor de boekvoorstelling van ‘De gevangene van de hemel’. Auteur Carlos Ruiz Zafón presenteert zijn roman, leest eruit voor en wordt geïnterviewd door VRT-journaliste Sara Van Boxstael. ‘De gevangene van de hemel’ is het derde deel uit zijn vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’, dat in 2001 werd ingeluid met de megabestseller ‘De schaduw van de wind’. Op de Nederlandstalige auteurspagina Zafon.nl kan je een trailer bekijken. De gevangene van de hemel is nu ook als sprinter  beschikbaar in de bibliotheek.

Twee dagen later is het de beurt aan Geert Mak die ‘Reizen zonder John. Op zoek naar Amerika’ komt voorstellen. De aankondiging van dit boek was de voorbije week meteen goed voor heel wat media-aandacht, zowel De Morgen, De Tijd als De Standaard publiceerden al interviews. Nieuwsgierigen kunnen een fragment lezen op de site van boekhandel Athenaeum en hier kan je een interview  met hem in Nieuwsuur bekijken. De auteur praat met Annelies Beck over zijn door Steinbecks Reizen met Charley geïnspireerd werk, ook voormalig Amerika correspondent Johan Depoortere verleent zijn medewerking. Het boek is momenteel eveneens als sprinter beschikbaar in de bibliotheek.

Met David Grossman, te gast op 9 september, treedt één van de belangrijkste Israëlische schrijvers van het moment naar voor. De auteur beschrijft – vijf jaar nadat zijn zoon sneuvelde in de korte maar hevige oorlog tussen Israël en Libanon – in ‘Uit de tijd vallen’ hoe ouders omgaan met dit verlies. Ook de komst van deze auteur staat garant voor heel wat media-aandacht, in de dagen voorafgaand aan de boekvoorstelling komt hij o.a. langs bij Terzake en in het radioprogramma Vandaag op Radio Eén. De Standaard der Letteren bestempelde ‘Uit de tijd vallen’ als aanrader van de week en boekhandel Athenaeum plaatste een fragment op haar site. In het najaar wordt ook de verfilming van David Grossmans werk ‘Het Zigzagkind’, gedraaid door een Nederlands Engelse team met Isabella Rossellini in de hoofdrol, in de zalen verwacht. De film ‘Nono Het Zigzagkind’ gaat tijdens het Utrechtse filmfestival in première.

Uiteraard zijn de vermelde titels kort na het verschijnen beschikbaar in de bibliotheek waar je nu terecht kan voor eerdere titels uit hun oeuvre…

Drie topauteurs begin september te zien en te horen in Vooruit

2 gedachtes over “Drie topauteurs begin september te zien en te horen in Vooruit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s