Omdat lezen fun is!


‘Omdat lezen fun is….’ postte Els een tijdje geleden op Gentblogt. Ze is mama van een enthousiaste KJV’er van Bib Gent. Het bericht steekt de loftrompet over de grootste en jongste jury van jeugdboeken van Vlaanderen. En daar zijn wij blij mee!

Jaarlijks bekronen meer dan 6.000 jonge juryleden tussen 4 en 16 jaar binnen hun leeftijdscategorie de top 3 van jeugdboeken, boeken van Vlaamse jeugdschrijvers, illustratoren en vertalers.

Binnenkort start de KJV-groep (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) in Bib Gent, met op zaterdag 29 september de startdag en nadien 5 bijeenkomsten (oktober – maart) met de leesgroepen. Elk jurylid krijgt 10 boeken om te beoordelen.  Per bijeenkomst worden er telkens 2 gelezen boeken besproken met de andere kinderen. Op de laatste bijeenkomst brengen de juryleden hun stem uit en volgt er een slotfeest in de Bib.

Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld en de jonge juryleden worden beloond met een groot KJV-feest in mei. Hier ontmoeten ze de andere juryleden en schrijvers en illustratoren van de genomineerde boeken. Een leuke dag met verschillende workshops en bekendmaking van de winnaars.

Er zijn zes verschillende groepen:

  • Groep 1: -6 jaar (2de en 3de kleuterklas)
  • Groep 2: 6-8 jaar (1ste en 2de leerjaar)
  • Groep 3: 8-10 jaar (3de en 4de leerjaar)
  • Groep 4: 10-12 jaar (5de en 6de leerjaar)
  • Groep 5: 12-14 jaar (1ste en 2de middelbaar)
  • Groep 6: +14 jaar (3de en 4de middelbaar)

Zin om mee te doen? Schrijf je dan snel in! Aan de infobalie van de jeugdbib (Zuid) of telefonisch 09 266 70 00 (vraag naar de jeugdafdeling) of mail naar bibliotheek@gent.be.

Meer info over KJV Gent lees je op http://kjvgent.blogspot.be/

Omdat lezen fun is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s