Vakantietijd = leestijd maar hoe vind je geschikte boeken?


Keuzelijsten willen wel eens helpen, we harkten er enkele bijeen. Friedl’ op Radio 1 presenteert week na week de literaire keuzes van bekende Vlamingen maar biedt deze zomer overzichtsprogramma’s rond  “zwembadliteratuur”, “rugzakliteratuur ” enz.

Crimezone vond inspiratie bij de kwakkelzomer en zette 7 thrillers voor een natte zomer op een rij, eerder kwam de site met een canon van de misdaadliteratuur op de proppen.

Een puur Nederlandse literaire canon werd onlangs gepresenteerd door criticus Max Pam, die zette voor het vijfjarig bestaan van de Amsterdamse Openbare Bibliotheek zijn Nederlandse favorieten uiteen. Ook de NRC speurde naar  zomerse keuzelijsten en verwijst door  naar het grappige ‘Nine books not to read at the beach’ van de Los Angeles Times.

Zelf verzamelden we de afgelopen jaren telkens de boeken van het jaar, de meest recente 2011 kan je hier vinden. Ook wat onze  leesgroepen kozen  brachten we hier samen.

Uit de talloze lijstjes van literaire prijzen wijzen we graag  naar de longlist van de Europese literatuurprijs  met  recent vertaald hoogstaand literair werk. De prijs werd uitgereikt aan Alsof het voorbij is van Julian Barnes.

Wie helemaal verslingerd is aan lijstjes kan terecht bij de blog LitLists die  haast dagelijks uitpakt met weer een andere  thematische lijst, al begint die veelheid soms licht absurdistische trekjes te vertonen ; zoals deze of deze.

Vakantietijd = leestijd maar hoe vind je geschikte boeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s