Ik haat lezen!


Als lezen niet (gemakkelijk) gaat, is een boek een hele opgave… en toch kan lezen een plezier worden. De ene leest met de ogen, de andere met de oren en nog anderen met de vingers. Maar vast staat: iedereen kan lezen!

Voor slechtziende kinderen of kinderen met dyslexie zijn er luister- en Daisyboeken.

Luisterpunt biedt – naast brailleboeken – 2.500 kinder- en jeugdboeken aan in Daisy-vorm. Ook in de jeugdafdeling van de bibliotheek vind je een selectie ingesproken boeken, voor kinderen van 4 tot 15 jaar.

Een Daisy-boek is een soort luisterboek dat ingelezen is op cd-rom en te beluisteren via cd-/dvd-speler (met mp3-ondersteuning), op pc (met gratis software) of op een Daisy-speler (gratis te lenen in de bib), waarmee meer mogelijkheden zijn, zoals vb de tekst langzamer laten afspelen, zodat kinderen tegelijk kunnen lezen en luisteren.

Makkelijk lezen boeken zijn tevens een aanrader voor wie minder vlot leest. In deze boeken staan geen moeilijke woorden, geen lange, samengestelde zinnen en weinig figuurlijke woorden.

Kinderen met dyslexie vinden leessuggesties en weetjes op de website ikhaatlezen.be of via facebook.com/ikhaatlezen.

Fahrenheit451 is er voor 15-plussers uit bso en tso. Dat zijn doorgaans aarzelende lezers: ze lezen niet (graag) of erg weinig. Fahrenheit451 helpt om door de boeken het bos te zien. En om voor elke lezer het geknipte boek te vinden. De F451-club op boekenzoeker.org geeft tips op maat van aarzelende lezers en vertrekt daarbij van hun interesses.

Hou je van spannende verhalen of knotsgekke avonturen? Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze! Niets houdt je tegen!

Veel leesplezier!

Ik haat lezen!

2 gedachtes over “Ik haat lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s