Slecht in wiskunde?


Je krijgt wel eens bezoek en wil als goede Gentenaar je stad in al z’n pracht laten zien. Misschien wil je het deze keer op een originele manier proberen. Dan kan je je voor de fun eens laten inspireren door deze site en een wiskundewandeling maken door het centrum van de stad. Aan de hand van een gratis te downloaden brochure en een route kijk je door een wiskundige bril naar gebouwen en voorwerpen. Bovendien krijg je enkele vragen geserveerd om het wat spannend te houden. Het leuke aan dit concept is dat je helemaal geen wiskundige moet zijn om van de route te kunnen genieten.

Deze tip vind je terug in het boek “Ik was altijd al heel slecht in wiskunde” van Jeanine Daems en Ionica Smeets, in Nederland bekend als ‘De Wiskundemeisjes’. Onder die naam houden ze ook een veel bezochte weblog bij en schrijven ze columns in De Volkskrant.

Voor wie al beslagen is in wiskunde zal dit boekje weinig uitdagingen bieden. Toch zal iedereen die het ter hand neemt verrast zijn door de speelse manier waarop onderwerpen zoals patronen, reeksen, meetkunde, statistiek en wiskundige bewijzen worden uitgewerkt. Het boek is een aaneenschakeling van korte stukjes “die je op een feestje aan je vrienden wilt vertellen en je moeder moet kunnen begrijpen”. Biografieën geven het vakgebied een menselijk gelaat ; rode pepertjes in de marge duiden aan wanneer de uitleg iets pittiger wordt ; puzzels, lees-, luister-, kijk- en reistips en doe-het-zelf suggesties maken het geheel zeer luchtig.

Kortom: was je altijd heel slecht in wiskunde, dan helpt dit boekje je over je faalangst heen.

Dirk Bruneel, collectieverantwoordelijke exacte wetenschappen.

Slecht in wiskunde?

3 gedachtes over “Slecht in wiskunde?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s