Tips jongeren


Maandelijks stelt de bibliotheek 2 uitstekende boeken voor jongeren voor: Marcelo en de echte wereld / Franciso X. Storck en Erebos / Ursula Poznanski

Tip 1: Marcelo en de echte wereld
Franciso X. Storck
Lemniscaat, 2010, 277 p.

Marcelo (17) is een bijzondere jongen. Hij luistert de hele dag naar de muziek in zijn hoofd en houdt niet erg van mensen. Als zijn vader hem verplicht een zomer lang op zijn advocatenkantoor te werken, wordt Marcelo uitgedaagd uit zijn schulp te kruipen. Hij probeert, ondanks zijn autisme stoornis, te functioneren in de ‘echte’ wereld vol onbekende mensen, ervaringen en gevoelens. Marcelo’s scherpe observaties en een gezonde dosis humor houden het verhaal verrassend luchtig. Dit boek is in Amerika – terecht – overladen met prijzen. In de lijn van ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’ van Mark Haddon.

Bron: Biblion

Leeftijd: 14+

Dit boek kun je vinden in de jeugdafdeling bij verhalen voor jongeren alfabetisch op STOR

Tip 2: Erebos
Ursula Poznanski
Lemniscaat, 2011, 411 p.

Nick (16) krijgt de geheime game ‘Erebos’ in handen. In deze virtuele wereld is hij Sarius, een Donkerelf. De strijd die hij speelt leeft zowel in de virtuele wereld als in de werkelijkheid. Het spel is duidelijk, verplichte geheimhouding en alle opdrachten moeten worden uitgevoerd. Met alle gevolgen van dien in de werkelijke wereld! Vlotte verhaallijnen, goed gedoseerd vrijgeven van geheimen en een verrassende ontknoping zijn de ingrediënten. De vraag die de lezer continu vasthoudt: hoe ver zou jíj gaan? Winnaar Deutscher Jugendliteratur Preis van de jeugdjury.

Bron: Biblion

Leeftijd: 14+

Dit boek kun je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op POZN

Tips jongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s