Tips kinderen


Maandelijks stelt de bibliotheek 2 uitstekende boeken voor jongeren voor: Alice in Wonderland / Lewis Carroll, Rébecca Dautremer (ill.) en Jackpot / Anja Veerman, Babiche (ill.)

Alice in Wonderland
Lewis Carroll, Rébecca Dautremer (ill.)
Davidsfonds, 2011, 137 p.

Op een lome zomerdag zit Alice aan de rivier. Plots rent er een groot wit konijn langs. Wanneer het beest een horloge uit zijn vestzak haalt, merkt Alice dat er iets vreemds aan de hand is. Ze rent hem achterna in zijn konijnenhol en valt in een mysterieuze wereld met merkwaardige personages. Hier begint een doldwaas avontuur met absurde gebeurtenissen! Schitterend geïllustreerd boek met paginagrote prenten in warme kleuren en eenvoudige potloodtekeningen. Zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen.

Bron: Biblion

Leeftijd: 9+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling bij verhalen voor kinderen alfabetisch op CARR en THEMATISCH bij FANTASIEVERHALEN

Jackpot
Anja Veerman, Babiche (ill.)
Clavis, 2011, 69 p.

Doenja (11) krijgt een staatslot voor haar verjaardag. Ze verkoopt het lot voor twintig euro aan haar moeder, zodat ze kan sparen voor een Nintendo DS. Maar dan wint haar moeder de jackpot van 13,1 miljoen euro! Het leven van Doenja verandert totaal. Een humoristisch debuut, verteld in korte, heldere zinnen, over een stoer meisje dat ontdekt dat geld niet gelukkig maakt. Met snelle, schetsachtige zwart-witillustraties in wisselend formaat. Met hoofdstuktitels in morsecode en een morsealfabet achterin.

Bron: Biblion

Leeftijd: 10+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor kinderen alfabetisch op VEERTips kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s