Boon en Fried’l – een leven in boeken


Op 15 maart 2012 zou Louis Paul Boon 100 jaar geworden zijn. Op die dag gaat in Aalst het Boonjaar van start, met een veelbelovend programma.

Het is o.a. uitkijken naar de rechtstreekse uitzending van Fried’l op zondag 18 maart vanuit Aalst (op Radio1 te beluisteren tussen 9 en 10u): een ‘gesprek over de Boonboeken die iemands leven kleurden’. Benieuwd wie die ‘iemand’ zal zijn… Ook Cobra.be zal op verschillende momenten aandacht aan de honderdjarige besteden.

Vorige zondag (26/2) nog sprak De Standaard hoofdredacteur Karel Verhoeven bij Fried’l over De Kapellekensbaan, dat hij had bestudeerd voor zijn doctoraat over de lach in de literatuur, naast werk van Rushdie en Grass. Boon kwam er als een geniaal auteur uit.

Louis Paul Boon komt wel vaker voor in de lijstjes van de gasten van Fried’l, met als top-3:

En verder:
Abel Gholaerts (Peter Van de Veire), Eros en de eenzame man (Freek Braeckman), Jan de Lichte (Bart Peeters), Menuet (Hendrik Cammu), Pieter Daens (Jean-Luc Dehaene) en De voorstad groeit(Herman Van Molle)

Alle boeken die bij Fried’l ter sprake komen zijn te vinden in de bibcatalogus. Je kan verfijnen op naam van de gast via ‘Onderwerp’ in de rechterkolom.

Meer nieuws over het Boonjaar – ook in Gent – op de website Literair Gent, in de nieuwsbrief Literaire actualiteit in Gent (abonneer hier) en op deze blog.

De literatuurafdeling

Boon en Fried’l – een leven in boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s