NIEUWE SPRINTER: Tot altijd… over euthanasie


De nieuwe film van regisseur Nic Balthazar – na zijn succesvolle debuut Ben X – vertelt het waargebeurde verhaal van Mario Verstraete, de Gentse MS-patiënt die ijverde voor het recht op euthanasie en in 2002 als eerste Belg gebruik maakte van de nieuwe euthanasiewet. Verstraete was een medewerker van toenmalig burgemeester Frank Beke, was bevriend met huidig schepen Tom Balthazar en zetelde eind jaren 1990 in de Raad van Bestuur van de Gentse bibliotheek. Een opmerkelijke film over vriendschap en engagement, die grotendeels op locatie in Gent werd gedraaid. De film speelt sinds 25 januari in de zalen en haalde intussen al meer dan 30.000 bezoekers én een filmprijs in Doornik. ‘Koppen’ maakte een reportage met o.a. archiefbeelden van Mario Verstraete tijdens de debatten en kort voor zijn dood.

Het boek Tot altijd, over de keuze van Mario Verstraete en het euthanasiedebat vandaag, met teksten van Nic Balthazar en journalisten Marijke Libert en Mia Verstraete, is vanaf nu beschikbaar in de Gentse bibliotheken:
– in de hoofdbibliotheek: op de 3de verdieping (603.1) en in de themazaal (sprinters)
– in alle bibfilialen: rubriek Lichaam-Gezondheid > Dood > Euthanasie

Wie meer wil lezen over multiple sclerose, euthanasie of palliatieve zorg, kan heel wat informatie vinden via de bibcatalogus: boeken, websites, digitale persmappen enz.
Tijdens Mind the Book  in Vooruit gaan regisseur Nic Balthazar en arts Marc Cosyns in debat (zondag 11 maart, 16u30).

NIEUWE SPRINTER: Tot altijd… over euthanasie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s