Overal Blauwe Vogels, nu ook in Hamme (t.e.m. 11/02)


Gedurende 3 weekends loopt in Hamme de theatervoorstelling ‘De Blauwe Vogel’, een bewerking van het wereldberoemde toneelstuk van Maurice Maeterlinck door Do Van Ranst. Van Ranst schreef al eerder een prozaversie van De Blauwe Vogel, met illustraties van Carll Cneut.

Van Ranst regisseert zelf zijn twee groepen jonge acteurs, die het schitterend doen, in prachtige decors, met eenvoudige maar flamboyante kostuums en haartooi, in een sterke scenografie. De manier waarop bv het sprekende bos in beeld is gebracht, is ronduit verbluffend. Van Ranst voegde twee pittige personages toe aan de oorspronkelijke bezetting: Maeterlinck zelf en zijn muze Georgette Leblanc, die het publiek vooraf en tussendoor informatie geven over de schrijver en zijn werk, met de allures van Filip en Mathilde in Tegen de sterren op. Interessant én grappig.
Mogen we in dit Maeterlinckjaar dromen dat (poppen)theatergezelschappen hier deze Blauwe Vogel in hun repertoire opnemen, zoals in Japan en Rusland, waar elk kind het sprookje van de Blauwe Vogel zo heeft leren kennen? Het zou mooi zijn deze nieuwe theatertekst van Van Ranst in de bib en de boekhandel beschikbaar te hebben.

Wie de voorstelling gemist heeft, kan in Gent nog terecht voor meer boeiende Blauwe Vogel-ervaringen:

Myriam Verreycken, Communicatie & publiekswerking

Overal Blauwe Vogels, nu ook in Hamme (t.e.m. 11/02)

2 gedachtes over “Overal Blauwe Vogels, nu ook in Hamme (t.e.m. 11/02)

  1. Myriam, erg veel dank van de hele cast en medewerkers voor zoveel lof en liefs over onze Blauwe Vogel in het Ringtheater, Hamme. Het doet erg veel deugd dit te lezen… Twiettwiet, Do ;o)

    Like

  2. Zou De Eenhoorn dat zien zitten, de tekst publiceren? Zou mooi zijn, voor schooltoneel, amateurgezelschappen en zo. Paperback, naast de hardback.
    Maar eerst nagenieten en opruimen ;-)
    Groet, Myriam (bib)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s