Gedichtendagweek: uitgelezen dichters, Les Liseuses Fabuleuses en Dromen


De Gentse bibliotheken presenteren dichters Sylvie Marie, Anneke Brassinga en Bart Plouvier tijdens de week van Gedichtendag. En stadsdichter-dromenvanger Peter Verhelst stelt er het langverwachte dromenboek voor.

Sylvie Marie werd bekend als huisdichter van Humo. Met haar tweede dichtbundel ‘Toen je me ten huwelijk vroeg’ is ze een van de vijf genomineerden voor de Herman de Coninckprijs. Haar gedicht ‘zoek me. tussen de anderen’ dingt mee naar de publieksprijs (stemmen kan tem 20/1). Sylvie Marie, die in Gent woont, is een gedreven dichteres die haar poëzie graag ten gehore brengt (voor alle leeftijden):

– op maandag 23 januari (17u-18.15u) in bib Ledeberg
– op woensdag 25 januari (15u-16.30u) in bib Zwijnaarde

Op Gedichtendag zelf, donderdag 26 januari, is de Nederlandse dichteres  Anneke Brassinga te gast in de Paarse zetel in bib Zuid (12.30u-13.15u). En om 14 uur stelt Stadsdichter 2009-2011 Peter Verhelst zijn Dromenboek voor aan de pers en het publiek, ook in de Achilles Musschezaal.

Op zaterdag 28 januari strijken schrijver-dichter Bart Plouvier  en Les Liseuses Fabuleuses neer in hoofdbib Zuid, om leners van alle leeftijden poëtisch te verwennen (14-16u).

Of ervaar poëzie als nooit tevoren: gedichten in beeld, op muziek, in beweging, door de stem van de dichter zelf… Klik hier of op de Gedichtendagpc op de afdeling Literatuur (bib Zuid, 4de verdieping).

Bovendien krijgt elke poëzieliefhebber een prachtige poster cadeau met een gedicht van Maurice Maeterlinck  vertaald door hedendaagse dichters Frank Pollet, Daniel Billiet en Christophe Vekeman.
Waar en wanneer kan je een poster krijgen?

– in de bibfilialen: de hele week van Gedichtendag (23-28 januari), zolang de voorraad strekt
– in bib Zuid: vanaf donderdag 26 januari op de afdeling Literatuur (4de verdieping) en in de jeugdbib (gelijkvloers). Ook op donderdag 26 januari na de Paarse zetel in de Musschezaal en op zaterdagnamiddag 28 januari in de inkomhal.

De 4de verdieping en de jeugdbib hebben nog meer poëziepresentjes in de aanbieding, o.a. brochures van de Kinderpoëzieroute en van de JongerenpoëzierouteOp stap met Meneer Maurice’.

Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is niet nodig.

Gedichtendagweek: uitgelezen dichters, Les Liseuses Fabuleuses en Dromen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s