‘De Blauwe Vogel’ in Bibliotheek Zuid


Tot 16 januari 2012 loopt in de inkomhal van de Bibliotheek aan het Zuid een voorsmaakje van de expo ‘L’oiseau bleu: op zoek naar geluk’ van de Kunsthal Sint-Pietersabdij.
De tentoonstelling van Kunsthal Sint-Pietersabdij (9/11 tot 22/4) evoceert het gelijknamige filosofische sprookje van Maurice Maeterlinck. De tentoonstelling neemt de bezoeker met fluweelzachte hand mee in de bovennatuurlijke en mysterieuze droom van Tyltyl en Mytyl. Hun opdracht is het bemachtigen van de – ongrijpbare – Blauwe Vogel, die symbool staat voor het geluk. Samen met Tyltyl en Mytyl kan elke bezoeker deze nachtelijke reis persoonlijk beleven, als blauwe feeërie of als diepere initiatie in Maeterlincks fascinerende universum.
Deze tentoonstelling kadert in het uitgebreide programma van het Maeterlinckjaar 2011. In de bibliotheek krijg je een voorsmaakje van ‘L’oiseau bleu’in decorbeelden. Je ziet er ook een aantal tekeningen van Carll Cneut uit het boek ‘De blauwe vogel’ van Do Van Ranst en je kan er een ‘blauwe vogel’-gadget meenemen.
Op woensdag 4 januari en zaterdag 25 februari kunnen kinderen vanaf 5 jaar in de bib naar een workshop over ‘De blauwe vogel’ met Carll Cneut en Do Van Ranst.

‘De Blauwe Vogel’ in Bibliotheek Zuid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s