10 jaar fictie en non-fictie rond 09/11


Op de 2de verdieping  in Bib Zuid staat momenteel een themastand met non-fictie-boeken over de 9/11-aanslagen. De vele romans, essays  en verhalenbundels rond deze aanslagen staan verzameld en tentoongesteld op de literatuurafdeling, vierde verdieping. Een algemene keuzelijst met boeken, artikelen en dvd’s vind je hier.
Over enkele dagen is het immers 10 jaar geleden dat 3 door Al-Qaeda-terroristen gekaapte vliegtuigen zich in de WTC-torens en in het Pentagon boorden ; een vierde vliegtuig bereikte  zijn doel niet en stortte neer in Pennsylvania.  Hierbij kwamen bijna 3000 mensen om.  De schokgolven van de aanslag zouden nog jarenlang nazinderen.  Niet alleen in de Verenigde Staten maar in de hele wereld. De term “9/11” werd al snel een begrip en de  politieke, diplomatieke en militaire reacties van de V.S. en andere staten zouden het verloop van het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw voor een groot stuk bepalen. De aanslag liep uit op twee oorlogen: (Afghanistan 2001 – ?) en Irak (2003), een fel verhoogde strijd tegen het internationale terrorisme overal ter wereld en  “Guantanamo“, het zeer omstreden detentiekamp voor van terrorisme verdachte mensen. Dit jaar kreeg Al-Qaeda met de opsporing en het doden van Osama Bin Laden door een VS-commando in Pakistan een zware klap te verwerken. Maar het einde van het internationale terrorisme is allicht nog niet voor morgen.
Naast de boeken en artikelen in onze catalogus  kan je  in  bib Zuid nog meer informatie vinden over 09/11 in onze geschiedenisdatabank Keesings Historisch Archief  en de persdatabank Mediargus.

10 jaar fictie en non-fictie rond 09/11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s