Luisterpunt zoekt inlezers voor luisterboeken


Voor sommige mensen is lezen niet zo eenvoudig: deze mensen kunnen wel genieten van een luisterboek. Blinden, slechtzienden, ouderen, mensen met een handicap en personen met dyslexie lezen ook graag eens een boek, maar ze kunnen dit niet altijd op de ‘gewone’ manier.
Met de medewerking van vrijwilligers produceert Blindenzorg Licht en Liefde (BLL) luisterboeken voor de Luisterpuntbibliotheek.  Deze vrijwilligers komen op regelmatige basis naar de opnamestudio in Gent  om een boek voor te lezen.  Van deze opnames worden luisterboeken gemaakt voor mensen met een leesbeperking, om te beluisteren met een Daisy-speler, op een iPhone of op een pc. Luisterpunt heeft lezers in heel Vlaanderen en Brussel en zelfs in Duitsland, Engeland en Suriname.

Een uurtje per week kan al volstaan om in een paar maanden tijd een boek te produceren. BLL en Luisterpunt zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een klare stem om het boekenaanbod uit te breiden. Je legt eerst een stemproef af en de stemmencommissie beslist dan of je in aanmerking komt. Trek je stoute schoenen aan, contacteer de studio en maak een afspraak voor een stemproef (mail hiervoor naar gent@lichtenliefde.be). Je beleeft er zelf plezier aan en je maakt er een ander gelukkig mee.

Luisterpunt zoekt inlezers voor luisterboeken

6 gedachtes over “Luisterpunt zoekt inlezers voor luisterboeken

 1. Van den Durpe Tina zegt:

  Ik heb hier totaal geen ervaring mee maar wil wel graag eens een stemproef doen om te horen of ik geschikt zou zijn als vrijwilliger.
  Waar en wanneer zou de stemproef doorgaan?

  Like

  1. Personen met een leesbeperking kunnen deze boeken inderdaad gratis lenen bij Luisterpunt. En ook de bib van Gent heeft een aantal Daisy-boeken in haar collectie! Proevertjes, zodat ook mensen die geen of moeilijk gewone boeken kunnen lezen, in de bib terecht kunnen voor leesplezier

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s