De Dodentocht: wandelen en wandelroutes in de bib


Vrijdag 12 augustus beginnen weer duizenden sportieve en moedige mensen aan de 100 km lange Dodentocht van Bornem. In 1970 werd de eerste Dodentocht georganiseerd: een idee van Wandelclub Kadee die toen 65 jongeren kon motiveren om de tocht te maken. Anno 2011 is de Dodentocht  uitgegroeid tot een massa-evenement waaraan meer dan 10.000 mensen deelnemen.
Je moet niet meteen al dergelijke ambities hebben om in de bib boeken over wandelen en wandelsport te halen. De bib beschikt over boeken die technieken, tips en advies bieden voor alle wandelaars die met een “blokje rond” met de hond niet tevreden zijn.
Er zijn ook honderden boeken met wandelroutes  in België en diverse andere Europese landen. Zowel wandelroutes voor ervaren trekkers als voor rustige wandelaars; zowel voor korte wandelingen als voor lange afstandwandelingen zoals de GR routepaden. Uitermate interessant om een mooie, sportieve vakantie voor te bereiden! Sedert enkele jaren verschijnen er ook wandelgidsen met GPS-tracks, te gebruiken in bv. Google Earth of met een wandelgps.
Momenteel staat er een themastandje op de 3de verdieping in Bib Zuid. Een lijst met al deze boeken vind je hier.

De Dodentocht: wandelen en wandelroutes in de bib

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s