Tips voor jongeren (juli)


Maandelijks stelt de bibliotheek 2 uitstekende boeken voor jongeren voor: Ik ben Alice / Jan Simoen, Alice Dupont en Ik ben de sterkste / Christian Frascella

Ik ben Alice
Jan Simoen, Alice Dupont
Querido, 2010, 228 p.

Alice voelt zich onzeker over de toekomst. Ze doet dit jaar eindexamen, maar ze heeft dyslexie en ze weet niet wat ze daarna wil gaan doen. Eigenlijk is ze bang om volwassen te worden. Ze verliest gewicht, steeds meer, totdat ze zelfs dons op haar armen krijgt en niet meer ongesteld wordt. Alice heeft anorexia. Een waargebeurd verhaal, met humor verteld door Alice de strijd moet aanbinden tegen haar ziekte. Gebaseerd op de ervaringen van een meisje dat het allemaal zelf meegemaakt heeft.

Bron: Boekenzoeker

Leeftijd: 14+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op SIMO of THEMATISCH bij WAARGEBEURD

Ik ben de sterkste
Christian Frascella
Moon, 2010, 270 p.

De 16-jarige hoofdpersoon  woont samen met z’n aan alcohol verslaafde vader en godsvrezende zus in een troosteloos appartement. Door zijn arrogante, betweterige gedrag raakt hij steeds weer in de problemen, die hij vaak oplost door z’n vuisten te gebruiken. Tot hij van school wordt getrapt, een baantje vindt en verliefd wordt. Maar Chiara is absoluut niet gediend van zo’n haantjesgedrag.

Het pad naar volwassenheid is lang en hard, dat ondervindt hij dagelijks, maar hij leert snel en dat levert een bijzondere fascinerend portret op.

Bron: Boekenzoeker

Leeftijd: 14+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op FRAS

Tips voor jongeren (juli)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s