Reisgidsen: buitenbeentjes


Vakantietijd. Wie binnenkort op reis vertrekt of reisplannen heeft kan in de bibliotheek kiezen uit duizenden reisgidsen. Reeksen zoals Lonely Planet of Trotter zijn allicht bekend, maar we brengen ook eens graag minder bekende series in de belangstelling.
Zo hebben we reisgidsen in stripvorm. Bekende stripauteurs zoals bv. Hugo Pratt of Jacques Martin begeleiden je met hun personages Corto Maltese en Alex door steden als Venetië en Rome.
Of de reeks Te gast in…: met artikelen van auteurs die een speciale band met het land hebben. Hun verhalen en reisverslagen bieden je een inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de inwoners van deze meestal niet-Europese landen. Culture Shock! is een Engelstalige reeks reisgidsen die de gewoontes, tradities, omgangsvormen en de etiquette van een land nog uitvoeriger beschrijven. En de bezoekers tevens wijzen op de “do’s en don’t’s” in het land. Niet alleen nuttig voor toeristen maar ook voor zakenlui, werknemers en managers die er moeten onderhandelen of werken.
Tot slot zijn er  specifieke reisgidsen voor mensen met een handicap. In de Franstalige reeks Toujours un chemin kom je te weten welke  mogelijkheden en faciliteiten een aantal grotere Europese steden te bieden hebben aan minder mobiele mensen.

Reisgidsen: buitenbeentjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s