‘De best vormgegeven boeken van 2011’ in bib Zuid


De jaarlijkse prijs voor ‘De Best Vormgegeven Boeken’ (vroeger bekend als de Plantin-Moretusprijs) bekroont boeken die uitblinken door de verzorgde vormgeving en door de bijzondere relatie tussen inhoud en vorm. Op initiatief van de Vlaamse Uitgevers Vereniging bekroonde een vakjury 18 boeken in 11 categorieën. De 36 winnaars – de vormgever én de uitgever van elk winnend boek – kregen elk een trofee.

In de hoofdbibliotheek staan tot eind augustus de panelen van de tentoonstelling die eerder in het Design museum Gent te zien was: drie overzichtspanelen met de 14 bekroonde boeken die de bibliotheek bezit, en daarnaast per vormgever een afzonderlijk paneel met informatie en met de cover van het bekroonde boek.

De bijbehorende brochure – ter inzage in de bib en te koop in het Design museum Gent – bevat het juryverslag en foto’s van de bekroonde boeken, en zet de winnende uitgevers en vormgevers in de kijker.

Tot eind augustus te zien in de middengang van de afdelingen Jeugd (gelijkvloers), Non-fictie (3de verdieping) en Literatuur (4de verdieping), tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

‘De best vormgegeven boeken van 2011’ in bib Zuid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s