‘Vergeten schoonheid’ in bib Zuid (16/05-27/06)


De tentoonstelling ‘Vergeten schoonheid: naar een dementievriendelijke samenleving’ van het Lokaal Dienstencentrum Wibier (OCMW Gent)  toont in de inkomhal van de bib artistieke werkstukken van de deelnemers aan het project ‘Vergeten schoonheid’.
Het project ‘Vergeten schoonheid’ heeft als doelstelling om personen met dementie voor een stuk uit hun mentale isolement te halen: via het laten herbeleven van een vroegere passie wordt hun zelfbeeld versterkt, gaan ze opnieuw een stuk integreren in hun omgeving en krijgen mantelzorgers een extra vorm van ondersteuning. Op de website www.vergetenschoonheid.be toont het luik ‘Deelnemers’ een beeld van het werk van de verschillende deelnemers.
Het project is ontstaan op initiatief van een aantal buurtbewoners en verwezenlijkt in samenwerking met het Lokaal Dienstencentrum (LDC) Wibier, het Woonzorgcentrum (WZC) Het Heiveld en het Dagverzorgingscentrum in Sint-Amandsberg, met de steun van de Koning Boudewijnstichting (in het kader van ‘dementievriendelijke gemeente’). Het wordt verdergezet in 2011-2012, onder de titel ‘Vergeten kracht’, een samenwerking van KASK (link), Paradox (link) en Woonzorgcentrum Het Heiveld.

De tentoonstelling in de inkomhal van de bib is te zien tijdens de openingsuren.
De bib verzorgt op de 3de verdieping van 23 mei tot 6 juni een boekenstand met informatie over dementie. En hier vindt u  een keuzelijst over dementie.

‘Vergeten schoonheid’ in bib Zuid (16/05-27/06)

Een gedachte over “‘Vergeten schoonheid’ in bib Zuid (16/05-27/06)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s