Kathleen Vereecken wint ‘de Kleine Cervantes’ 2011!


Ik denk dat het liefde was, een historisch verhaal van de Gentse schrijfster Kathleen Vereecken, is op dinsdag 10 mei bekroond met de 13de ‘de Kleine Cervantes’ Jeugdliteratuurprijs. Brigitte Minne werd 2de met Ik dacht dat het ergste nog moest komen maar dat was niet zo). De hondeneters van Marita De Sterck haalde de 3de plaats, nipt vóór Papinette van Kristien Dieltiens.
In ‘Ik denk dat het liefde was’ vertelt de jonge Leon hoe hij als vondeling opgroeit op het Franse platteland, en later naar Parijs trekt, waar hij de liefde ontdekt en een plaats probeert te geven in zijn leven. Als hij te weten komt wie zijn ouders zijn – zijn vader blijkt een beroemde filosoof te zijn – is zijn verontwaardiging groot.

Hoe verliep de bekroning van de 13de editie? Op dinsdag 10 mei trokken de 130 juryleden – eerste- en vooral tweedejaars van het secundair onderwijs uit negen Gentse scholen – naar de Kopergietery voor het slotdebat. Uit de zes genomineerde boeken kozen ze een top-drie en een winnaar. Na de middag reikte schepen Lieven Decaluwe de prijs uit: een originele tekening van de wereldwijd bekende Gentse illustrator Carll Cneut. Nadien bekeken de juryleden het filmverslag van de schrijf- en theaterworkshops die een 100-tal onder hen vooraf in de Kopergietery volgden. Als klap op de vuurpijl mochten de jonge juryleden vragen stellen aan de aanwezige auteurs. Alle jonge juryleden kregen een Fnac boekenbon cadeau, een affiche van ‘de Kleine Cervantes 2011’ en een leuk gadget.

Wil je graag met je klas of je school deelnemen aan ‘de kleine Cervantes’? Contacteer Annie Lens: e-mail dienst.kunsten@gent.be of tel. 09 269 84 82

Kathleen Vereecken wint ‘de Kleine Cervantes’ 2011!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s