25 jaar Tsjernobyl – Kernenergie en alternatieve energie


De afgelopen weken zijn kernenergie en alternatieve energie niet uit de belangstelling geweest.  Er was na de verwoestende aardbeving en tsunami in Japan niet alleen de kernramp in Fukushima. Op 26 april is het ook 25 jaar geleden dat een kernreactor in Tsjernobyl  explodeerde en de grootste kernramp in de geschiedenis zich voltrok. De gevolgen bleven niet beperkt tot de onmiddellijke omgeving maar deden zich tot in West-Europa voelen.  En ook in 2011 is Tsjernobyl nog geen verleden tijd:  Enkele dagen geleden vond een internationale conferentie plaats om een broodnodige nieuwe beschermingskap over de ontplofte reactor  te kunnen financieren.
Ook hier is het debat  over kernenergie weer volop losgebarsten.  Komt er een vervroegde sluiting van de kerncentrales en wordt er volop geïnvesteerd in alternatieve energie ?
Die alternatieve energiebronnen stonden de voorbije weken eveneens in het brandpunt van de media-aandacht. Er waren bijvoorbeeld discussies over de subsidies voor de panelen voor  zonne-energie. En beleidsmakers en specialisten overwogen of we niet beter meer zouden investeren in windenergie.
Momenteel vindt u op de 3de verdieping van Bib Zuid een themastand met boeken over Tsjernobyl , kernenergiealternatieve energiewindenergie en zonne-energie. En u kan die boeken en nog meer artikels, dvd’s… ook terugvinden in deze lijst. Voor zeer actuele info kan u steeds in de bib terecht om artikels op te zoeken in de persdatabank Mediargus, in onze andere documentatiebanken of in onze uitgebreide collectie kranten en tijdschriften.

25 jaar Tsjernobyl – Kernenergie en alternatieve energie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s