Tips voor jongeren (april)


Maandelijks stelt de bibliotheek 2 uitstekende boeken voor jongeren voor:  Over zee / Marleen Nelen en Eksternacht/ Mieke Versyp, Sabien Clement (ill.), Pieter Gaudesaboos  (ill.)

Over zee
Marleen Nelen
Davidsfonds, 2010, 207 p.

De 15-jarige Acker woont met zijn vader en broer in de negentiende eeuw in een Engels kustdorpje. Hij is anders, de enige jongen in het dorp die niet op zee wil gaan vissen. Hij doet het huishouden en besteedt zijn tijd aan strandjutten en de dochter van de vuurtorenwachter. Ze springen van de kliffen en dromen te kunnen vliegen. Kan een aangespoelde zonderlinge wetenschapper hen daar verder mee helpen ?  Een poëtisch verhaal over losbreken en opgroeien voor jongeren, die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en dromen. Winnaar Zoute Zoen 2010.

Bron: Biblion

Leeftijd: 12+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op NELE en thematisch bij HISTORISCHE VERHALEN

Eksternacht
Mieke Versyp Sabien Clement, Pieter Gaudesaboos (ill.)
Lannoo, 2010, 125 p.

Drie korte verhalen vertellen over de mislukte liefdesverbintenissen van de ouders en grootouders van de auteur en over haar eigen ervaringen als kind met het huwelijk van haar vader en moeder. Het kind sluit een overeenkomst met de duivel om haar ouders bij elkaar te houden. De verhalen zijn indringend geschreven zodat de lezer deelgenoot wordt van een familiedrama. De mensen en de samenleving van vroeger, worden goed getypeerd.
De schrijfster en de beide illustratoren wonnen met een vorig boek ‘Linus’* al de Gouden Uil Jeugdliteratuur en een Boekenwelp.

Bron: Biblion

Leeftijd: 15+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op VERS

Tips voor jongeren (april)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s