Tot eind april gevelherstelling Bib Zuid (beperkte hinder)


Maandag 28 februari gingen herstellingswerken aan de hoofdbibliotheek van start. Die zijn nodig, omdat aan de zuid- en westgevel (palend aan het Zuidpark) op verscheidene plaatsen witstenen gevelelementen aan het loskomen waren.   Onderzoek heeft aan het licht gebracht dat de ijzeren elementen, die de gevelpanelen aan de achterliggende betonconstructie verankeren, bleken doorgeroest te zijn. Vanwege het risico op neerkomende geveldelen stond er sinds enkele maanden een afsluiting langs de westgevel.
Eerst worden er gevelstellingen geplaatst en wordt de werfzone ingericht. Daarna worden alle gevelelementen tussen de ramen met chemische verankeringen vastgezet. Het einde van deze werken is gepland rond eind april.

Mogelijke hinder

Voor de bezoekers zal de hinder relatief beperkt blijven. Sporadische geluidshinder (er staan ongeveer 2000 boringen op het programma!) is echter onvermijdelijk. Daarnaast vraagt de bouwfirma uitdrukkelijk om tijdens de werken de ramen van de zuid- en westgevel gesloten te houden. Behalve lucht zal ook licht tijdelijk schaarser zijn, vanwege het beschermend zeil aan de gevelstelling.

Tot eind april gevelherstelling Bib Zuid (beperkte hinder)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s