De “Arabische revoluties”: achtergrondinfo via de bib


De politieke onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten staat al een paar weken centraal in de belangstelling. Democratische “Arabische revoluties” deden  Ben Ali en Moebarak, de presidenten van Tunesië en Egypte aftreden. Momenteel wordt er van Marokko, Algerije… tot Iran massaal gedemonstreerd en dreigt in landen zoals Libië en Jemen zelfs een burgeroorlog.
Voor meer achtergrondinfo bij deze ontwikkelingen kan u in de bib terecht:
Momenteel staan er in Bib Zuid op de tweede en derde verdieping themastands met boeken met algemene, politieke en historische informatie over de Arabische wereld en specifieke boeken over alle landen van Marokko tot Iran. Deze en nog veel meer titels kan u ook terugvinden in een keuzelijst : De Arabische Revoluties.
U kan in de bib ook terecht voor zeer actuele digitale informatie : in de persdatabank Mediargus vindt u recente krantenartikels. En op onze internet- en databankpc’s kan u in onze elektronische documentatiebanken achtergrondinformatie opzoeken. Zoals bv. het gloednieuwe dossier “de Arabische Revoluties” in de Actuele Documentatiebank of  artikels uit Keesings Historisch Archief .

De “Arabische revoluties”: achtergrondinfo via de bib

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s