‘Lijden aan teveel’ door Ignaas Devisch in bib Zuid (15/02)


Aansluitend bij de tentoonstelling ‘Het gewichtige lichaam. Over dik, dun, perfect of gestoord’ van het Museum Dr. Guislain brengt Ignaas Devisch op dinsdagmiddag 15 februari (12.30u.-13.30u.) een lezing over ‘Lijden aan teveel. Over ziekte, lichamelijkheid en onszelf’.
Een goede eeuw geleden gingen we vooral dood aan ziektes die te maken  hadden met een tekort: tekort aan voedsel, aan medische zorgen, enz.  Vandaag lijden we eerder aan ziektes met als oorzaak een teveel: teveel stress, voedsel, alcohol, roken, enz. Terwijl we nu vooral onszelf mogen of zelfs moeten zijn, lijken we onszelf minder dan ooit in de hand te hebben. Die evolutie heeft alles te maken met de wijze waarop we als mens in het leven staan en met ons lichaam omgaan.
Prof. Dr. Ignaas Devisch is als filosoof verbonden aan de Arteveldehogeschool en de Universiteit Gent. Hij doceert er medische filosofie en ethiek, bio-ethiek en sociale filosofie. Hij publiceert regelmatig over medische filosofie, sociale en politieke filosofie, sportfilosofie en cultuurfilosofie. Hij is tevens voorzitter van vzw De Maakbare Mens
Dit is de tweede lezing in de reeks ‘Het gewichtige lichaam in de bibliotheek’ in samenwerking met het Museum Dr.Guislain en UGent.

Laatste lezing:
– Dinsdag 1 maart 2011: Marita de Sterck –  Alles is het lichaam. Hoe lichamen in niet-westerse culturen worden gevat in rituelen en verhalen.
Gratis toegang. Deuren open om 12.00u, Geen reservering mogelijk.

Nog in de bib:
* Een tentoonstelling (12/1-18/2) in de inkomhal.
* Een keuzelijst over anorexia en eetstoornissen.
Deze en andere activiteiten vind je ook op BroodjeGent

‘Lijden aan teveel’ door Ignaas Devisch in bib Zuid (15/02)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s